Daniel Zamfiroiu, inspector șef în cadrul serviciului Antifraudă, a declarat că „controlul va continua prin inventarierea mărfurilor aflate în depozit și compararea acestora cu documentele financiar-contabile.” ANAF va contacta administratorii firmelor care au închiriat aceste depozite pentru a deschide spațiile sigilate în prezența organului fiscal.
Acțiunea a fost precedată de o analiză de risc, identificând societățile care nu se conformează la plata taxelor și impozitelor. „Vor fi verificate documentele de proveniență a mărfurilor,” a precizat Zamfiroiu, adăugând că firmele ar putea fi sancționate contravențional și s-ar putea stabili impozite din urmă, inclusiv impozitul pe profit, TVA și impozitul pe venitul microîntreprinderilor.
Potrivit declarațiilor lui Zamfiroiu, există contribuabili care respectă reglementările fiscale, dar și unii care nu fiscalizează toate veniturile obținute din vânzarea produselor. „ANAF a mai fost în acea zonă și a descoperit, în general, minusuri în gestiune, ceea ce denotă că marfa a fost vândută fără a fi fiscalizată,” a subliniat inspectorul șef.
Acțiunea de joi face parte din eforturile continue ale ANAF de a combate evaziunea fiscală și de a asigura conformitatea fiscală în rândul comercianților. Verificările vor continua, iar autoritățile vor monitoriza îndeaproape activitățile din depozitele sigilate.