Carlyle Group interesat de producția de biogaz în România


Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu reprezentanții fondului de investiții Carlyle Group, principalul acționar al companiei Black Sea Oil & Gas (BSOG). Discuțiile s-au concentrat pe proiectele de investiții ale grupului în sectorul energetic din România, cu un accent deosebit pe producția de biogaz.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat viziunea Guvernului român de a promova investițiile în sectorul energetic, axată pe creșterea independenței energetice a țării și pe asigurarea surselor interne de gaze și energie electrică pentru populație și industrie.

„România are un potențial enorm în acest sector, care a devenit extrem de important la nivel regional și european, mai ales în contextul războiului din proximitatea granițelor noastre. Obiectivul nostru este să valorificăm cât mai bine și responsabil acest potențial. Avem capacitatea de a susține diversificarea resurselor energetice, astfel încât să ne încadrăm în țintele asumate pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și tranziția sustenabilă către energia verde,” a declarat premierul.

Carlyle Group este o companie globală de investiții care, în decembrie 2014, administra active în valoare de 194 miliarde dolari, deținute de peste 128 de fonduri și 142 de entități de tip fond de fonduri (fund of funds).

În 2015, Carlyle Group a achiziționat întreaga activitate din România a Sterling Resources Ltd., inclusiv cotele de participare din perimetrele XIII Pelican, XV Midia, EX-25 Luceafărul și EX-27 Muridava, prin preluarea acțiunilor Midia Resources SRL, o companie deținută integral de Sterling. Aceste perimetre, situate în platforma continentală românească a Mării Negre, conțin descoperiri semnificative de gaze și prezintă resurse nete în categoria 2C și resurse posibile nete, echivalente a aproximativ 51 și respectiv 375 milioane de barili de petrol.

Proiectele Carlyle Group în România, inclusiv cele legate de producția de biogaz, reflectă un angajament continuu față de dezvoltarea energetică sustenabilă și exploatarea resurselor locale pentru a sprijini securitatea energetică a țării. 

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche